Naantali on Suomen johtava Skandinavian rahtiliikenteen satama, sillä yli puolet Varsinais-Suomen satamien ja Ruotsin välisestä rekka- ja trailerliikenteestä lautoilla kulkee Naantalin sataman kautta. Lauttalinjojen vuorokautisten lähtöjen tiheys ja lyhyt merimatka takaavat hyvän ja tehokkaan yhteyden sekä ammattimaiselle liikenteelle että turismille.

Keväällä 2018 valmistunut RoRo-pistolaiturin pidennys 228 metriin mahdollistaa Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä isompien Star-luokan alusten liikennöinnin. Yhdessä Finnlinesin alusten kanssa investoinnit takaavat rahdinkuljetukseen pysyvästi maamme viennin kaipaamaa uutta kapasiteettia.

Seuraa Naantalin Satama Oy

Satamia uhannut lakko siirtyy – lisäaikaa neuvotteluille

Uutinen   •   Tammi 26, 2018 10:43 EET

Kuva: Suomen Ilmakuva/Naantalin Satama
Avaintyönantajat AVAINTA

Tiedote. Julkaistu: 25.01.2018, 20:59 Avaintyönantajat AVAINTA

Oulun, Kokkolan, Rauman, Naantalin ja Turun satamia uhannut lakko siirtyy. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti siirtää 29.1.2018 uhkaavia satamalakkoja kahdella viikolla. Työnseisaukset voidaan siten toteuttaa vasta 12.2.2018, mikäli työriitaa ei siihen mennessä saada ratkaistua.

Satamat saivat Suomen Merimiesunioni ry:ltä ja Auto- ja Kuljetustyöntekijäliitto AKT ry:ltä työtaisteluilmoituksen perjantaina 12. tammikuuta. SMU:n ja AKT:n jäseninä olevia torninosturinkuljettajia ja satamavalvojia koskevan lakon oli tarkoitus alkaa maanantaina 29.1. klo 6.

Avaintyönantajat AVAINTA ry on yhdessä mainittujen satamayhtiöiden kanssa neuvotellut SMU:n ja AKT:n kanssa mahdollisesta työehtosopimuksesta. Neuvotteluosapuolten näkökannat ovat olleet kaukana toisistaan.

Neuvotteluita jatkettiin sovittelija Jukka Ahtelan johdolla tiiviisti 24. ja 25.1. aikana.

– Neuvotteluita käytiin tiiviisti hyvässä hengessä. Tietystä lähentymisestä huolimatta emme kuitenkaan saavuttaneet yhteistä näkemystä molemmille osapuolille merkityksellisissä kysymyksissä. Lisäaika tullaan käyttämään ratkaisun hakemiseksi, toteaa Avaintyönantajat AVAINTA ry:n toimitusjohtaja Vesa Laine.

Työriitojen sovittelua jatketaan edelleen sovittelijan johdolla. Seuraavat tapaamiset ovat myöhemmin tällä viikolla.


Lisätiedot:

toimitusjohtaja Vesa Laine, Avaintyönantajat AVAINTA ry, 050 524 9551

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.