Naantali on Suomen johtava Skandinavian rahtiliikenteen satama, sillä yli puolet Varsinais-Suomen satamien ja Ruotsin välisestä rekka- ja trailerliikenteestä lautoilla kulkee Naantalin sataman kautta. Lauttalinjojen vuorokautisten lähtöjen tiheys ja lyhyt merimatka takaavat hyvän ja tehokkaan yhteyden sekä ammattimaiselle liikenteelle että turismille.

Keväällä 2018 valmistunut RoRo-pistolaiturin pidennys 228 metriin mahdollistaa Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä isompien Star-luokan alusten liikennöinnin. Yhdessä Finnlinesin alusten kanssa investoinnit takaavat rahdinkuljetukseen pysyvästi maamme viennin kaipaamaa uutta kapasiteettia.

Seuraa Naantalin Satama Oy

Naantalin Sataman rautatien tasoristeykseen huomiolaite

Lehdistötiedote   •   Tammi 15, 2018 15:33 EET

Satamakarttaan merkitty tasoristeys johon on asennettu uusi huomiolaite

Naantalin Sataman Satamatien-Järveläntien vartioimattomaan tasoristeykseen on asennettu huomiolaite. Laitteen asennustyöt ja koekäyttö suoritettiin tammikuun toisella viikolla.

Tarkoituksena on kiinnittää autoilijoiden ja kevyen liikenteen huomio tasoristeykseen ja sen turvalliseen ylittämiseen. Laitteen toimintaperiaatteena on, että huomiovalo alkaa vilkkua, kun juna on lähestymässä tasoristeystä. Jos raiteella ei ole liikennettä, valo ei vilku.

Huomiolaitteella varustetussa tasoristeyksessä on voimassa tieliikennelain määräys tiekäyttäjän väistämisvelvollisuudesta.

Juna on aina etuajo-oikeutettu ja tienkäyttäjän on tarvittaessa pystyttävä pysäyttämään ajoneuvonsa ennen tasoristeyksen ylittämistä. Tämä väistämisvelvollisuus on aina voimassa riippumatta siitä, että millaisia varoitus-, huomio- tai turvalaitteita tasoristeyksessä on käytössä.

Naantalin Satama kehittää sataman palveluja, ylläpitää liikenteen tarvitsemia rakennelmia, kenttiä ja kulkuväyliä asiakkaiden toimintaedellytysten parantamiseksi, johtaa ja koordinoi sataman käyttöä sekä huolehtii siitä määrättyjen maksujen tulouttamisesta ja valvoo toiminnan kannattavuutta.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.